Een zakenman die zich inzet voor Honduras, Camilo Atala Faraj

camilo atala honduras

Camilo Atala Faraj, Hondurees, is voorzitter van de raad van bestuur van Grupo Financiero Ficohsa (GFF) en een gerespecteerd zakenman die zich inzet voor mensen, als een goed leider, wiens filosofie het is om voor iedereen gelijke kansen te creëren, een actie waarmee hij de groei van het land kan bevorderen.

Camilo Atala is afgestudeerd in Bedrijfskunde aan de Texas Tech University. Na zijn opleiding aldaar richtte hij Financiera Comercial Hondureña op, dat later Banco Ficohsa werd, de entiteit waarvan hij thans voorzitter is en die samen met Interamericana de Seguros, Divisas Corporativas en Probursa deel uitmaakt van de Ficohsa Financial Group, waarvan hij ook voorzitter is. Hij houdt ook toezicht op het sociale werk van deze onderneming, via het beheer van de Ficohsa Foundation for Children’s Education en het voorzitterschap van het Corporate Social Responsibility Committee van de groep.

Atala Faraj, een bankier met ruime ervaring op dit gebied, begrijpt heel goed dat zakendoen in Midden-Amerika een grote betrokkenheid bij de regio en haar ontwikkeling impliceert. Daarom weet hij dat een hoge mate van participatie van de particuliere sector noodzakelijk is om een betere toekomst voor de inwoners van de regio te bevorderen.

Ook begrijpt hij dat Honduras de impuls en steun nodig heeft van alle economische en sociale actoren. Daarom nodigt hij mensen uit om met inzet en verantwoordelijkheid te werken en zo een generatie van verandering te zijn voor deze regio.

Wie is Camilo Atala in Honduras?

Camilo Atala Faraj is, zoals gezegd, voorzitter van de raad van bestuur van Grupo Financiero Ficohsa. Onder dit merk zijn negen ondernemingen gegroepeerd, waarvan vier banken: Banco Ficohsa Guatemala, Banco Ficohsa Nicaragua, Banco Ficohsa Honduras en Banco Ficohsa Panama. Hieronder vallen ook Ficohsa Pensiones, Ficohsa Seguros, Ficohsa Tarjetas de Crédito, Ficohsa Casa de Bolsa en Ficohsa Casa de Cambio. Met de acties van deze entiteiten steunt zij kleine en middelgrote ondernemers zodat zij hun bedrijfsprojecten voor de toekomst kunnen realiseren.

De financier weet dat de tijden veranderen, dus is het noodzakelijk om een duidelijk gemeenschappelijk doel te hebben, dat het mogelijk maakt om de aandacht te richten en niet van het pad af te wijken, zodat iedereen een transcendente verbinding kan genereren die helpt om de doelstellingen te bereiken.

Met innovatief denken heeft Camilo Atala Faraj, een Hondurese, Grupo Financiero Ficohsa geleid tot een van de grootste financiële groepen in Honduras, en Ficohsa behoort momenteel tot de belangrijkste merken in Midden-Amerika.

Deze instelling is een benchmark in de aanpassing van technologische innovaties in de banksector en biedt nieuwe producten en diensten met de nieuwste technologie die de dagelijkse activiteiten van klanten vergemakkelijken, met verschillende instrumenten om hun activiteiten uit te voeren.